Sayfalar

15 Ağustos 2011 Pazartesi

Ölmek İsteyenlerin Gitti Ülke ?? Ölüm Turizmi !!!!!

Merhaba sevgili korku severler :) ,
Yine Karşınızda enterasan bir haberle çıkmış bulunmaktayız :) Ölüm Turizmini anlatan haberi sizlerle paylaşmaktayım  veeeee sevgili korku severler iyi okumalar dilerim ..



Yaşamına son vermek isteyenlere yardımı mümkün kılan uygulama hakkındaki referandumdan 'uygulamaya devam' kararı çıktı !!!!

İsviçre'nin Zürih kantonunda, yaşamına son vermek isteyenlere yardımı mümkün kılan uygulama hakkındaki referandumdan 'uygulamaya devam' kararı çıktı
İsviçre’de mevcut yasalar, ‘egoist’ bir nedene dayanmıyorsa, intihara yardımı mümkün kılıyor. Bu yardım ise ancak ilaç temini gibi dolaylı yoldan yapılabiliyor. Yaşamına son vermek isteyen kişiye doğrudan ilaç vermek ya da ilaç içmesine yardımcı olmak yasaklanmış bulunuyor.

Çok sayıda yabancının yaşamına son vermek amacıyla İsviçre’ye gelmesi bu uygulamanın ‘ölüm turizmi’ olarak adlandırılmasına neden oldu. İsviçre’nin en büyük kantonu olan Zürih’te halk liler bugün ‘ölüm Turizmi’ uygulamasının uygulamanın devam edip etmeyeceğine yönelik oy kullandı. Sonuçta uygulamaya devam kararı çıktı.

Uygulamanın devamı yönünde oy kullananların sayısı 151 bini geçerken, 4 bini aşkın karşı görüşü dile getirdi. Ulusal düzeyde intihara yardımın yasaklanmasına ilişkin girişim de yaklaşık 27 bin oya karşı 147 bin oyla reddedildi.

Federal Demokratik Birliği (UDF) ve Evangelist Parti'nin (PEV) söz konusu girişimleri, yaşamına son verecek yabancı kişilerin en az bir yıl Zürih kantonunda ikamet etmeleri zorunluluğunu getirmeye çalışıyordu.
Sağın ve solun büyük partileri ise seçmenlerini girişime karşı oy kullanmaya çağırmıştı.

3 yorum:

  1. AİGO~~ ne kadar saçma bir uygulama O.o paylaşım için saol kankişşş ;)

    YanıtlaSil
  2. Önemli değil Kankişş :) Bende Yorum yaptığın İçin Çokkkk Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Ölmek için İsviçre'ye git 1 yıl orda konakla dünyanın parasını bayıl.Bizim İstanbul boğazımız ne güne duruyor.Hem son bir kez o güzel manzaraya bakıp kendini boğazın soğuk sularına bırakmak varken.Ah ah delirmiş bu insanalar....

    YanıtlaSil