Sayfalar

18 Haziran 2011 Cumartesi

Dead Note ( Ölüm Defteri )


Death Note (Japonca: デスノート - Desu Nōto, Ölüm Defteri), Japonya'da Tsugumi Ooba tarafından yazılıp Takeşi Obata tarafından resimlenen bir mangadır. On yedi yaşındaki bir lise öğrencisinin, bir şinigaminin düşürmüş olduğu doğa üstü bir defteri -Ölüm Defteri’ni- bulup kendini nasıl "Yeni Dünyanın Tanrısı" yaptığını anlatır. Bu deftere ismini yazdığınız kişi ölür fakat yüzlerinin de hatırlanması gereklidir.
Death Note önceleri manga olarak başlamıştır. İlk önce, Şūeişa tarafından Haftalık Shonen Jump adlı bir dergide Aralık 2003’ten Mayıs 2006’ya kadar yayınlanmıştır. Toplam 108 bölümden oluşur. Daha sonra bu bölümlerden canlı bir film oluşturulur. Japonya'da 17 Haziran 2006 ve 3 Kasım 2006 tarihlerinde yayınlanmıştır ve ayrıca da bir animeye uyarlanır. Anime serisi Japonya'da 3 Ekim 2006 tarihinden 26 Haziran 2007 tarihine kadar yayınlanır.

Konu :

Light Yagami zeki fakat hayatından bıkmış bir lise öğrencisidir. Fakat bir şinigaminin bilerek düşürdüğü doğa üstü bir defteri bulunca (Ölüm Defteri) hayatı değişir. İçindeki kurallarda deftere kimin ismi yazılırsa öleceği yazmaktadır. Light önce buna inanmayıp kötü bir şaka olduğunu sanar. Fakat bir kere deneyip ölüm defterine adını yazdığı kişinin kalp krizinden öldüğünü televizyondan öğrenince defterin gerçek olabileceği şüphesine düşer. Bir yanı gerçek olduğuna inansada bir yanı bunun tesadüfi olabileceğini düşünerek tekrar denemesi gerektiğini anlar. Bir sokak serserisinde dener ve kişi deftere yazdığı gibi trafik kazasında gözü önünde ölünce ölüm defterinin gerçekten işe yaradığını anlar. Defteri düşüren şinigami ile yani defterin eski sahibi ile tanışınca kendisini "Yeni Dünya'nın Tanrısı" olarak görür ve suçluları deftere yazarak ölümle cezalandırır. Halk tarafından da kendisine "Kira" (Jap: katil) ismi verilir.
Sonra, birçok suçlunun kalp krizinden ölmesi Interpol ve gizemli dedektif "L"in dikkatini çeker. L, "Kira"nın Japon vatandaşı olduğunu yaptığı bir test ile anlar ve hayatı pahasına olsa da Kira'yı yakalamaya çalışır.
Hikâye anime ve mangada benzerlik gösterse de farklılıklar mevcuttur.

Ölüm Defteri'nin Kuralları :


Death Note'un kurallarının yazılı olduğu sayfalardan birisidir.
1-Deftere adı yazılan kişi ölür.
2-Eğer deftere ismi yazan kişi ismi yazılan kişinin yüzünü bilmiyorsa o kişi ölmez, bu kural sayesinde aynı ismi taşıyanlar etkilenmez.
3-Deftere adı yazılan kişi en az 40 saniye sonra ölür.
4-Eğer ölüm nedeni belirlenmezse, kişi basit bir kalp kriziyle ölür.
5-Ölüm şekli yazıldıktan sonra detayları 6 dakika 40 saniye içinde yazılmalıdır.
6-Defter eğer yere 1 defa değerse o zaman dünyanın malı olur.
7-Sadece defterin orijinal sahibi Ölüm Tanrısını(shirigami) görür ve sesini duyar.
8-Ölüm defterini kullanan kişi ne cennete ne de cehenneme gider.
9-Ölüm defterine dokunan her insan Ölüm Tanrısını görür ve sesini duyar.
10-Eger defterin orijinal sahibi ölürse, defter Ölüm Tanrısına ait olur.
11-Defterin sahibi defteri kullandıktan en geç 39 gün sonrasında Ölüm Tanrısını görür.
12-Defterin orijinal sahibi olan Ölüm Tanrısı prensipte defterin sahibi olan insana yapacağı hareketlerle yardım etmemeli ve zarar vermemelidir.
13-Ölüm Tanrısının defterin nasıl kullanılacağı ve içeriği hakkında insan sahibine açıklama yapma zorunluluğu yoktur.
14-Ölüm Tanrısı ölüm defterine isim ekleyerek ölen kişinin fazla yıllarını alıp kendi hayatını uzatırken insanlar uzatamazlar.
15-Ölüm defterini kullanan kişi kendi hayatını kısaltır.
16-Ölüm defterinin insan sahibi kendi hayat süresinin yarısını Ölüm tanrısı gözüyle takas edebilir. Bu göz gördügü insanın yaşam süresini ve gerçek adını görür.
17-Ölüm tanrıları bilindik yöntemlerle ölmezken çok az bilinen ölüm şekilleri vardır (bir insana aşık olup onun hayatını kurtarmak için ölüm defterini kullanmak gibi).
18-Deftere yazılan ve fiziksel olarak mümkün olmayan ölüm şekilleri sonuçta basit bir kalp krizine dönüşür.
19-Defterden koparılan çok küçük bir parça bile tam etki gösterir.
20-Deftere yazılan tüm mümkün ölüm şekilleri ve detayları ancak okunabilir bir şekilde yazılırsa gerçekleşir.
21-Defterin orijinal sahibi olmayan bir kişi bile defteri tam etkisiyle kullanabilir.
22-Defter, 780 günden küçük kişileri etkilemez.
23-Yazılan kişinin adı 4 defa yanlış yazılırsa defter o kişiyi öldürmez.
24-Defter çalınır veya kaybolursa 490 gün içinde geri alınmadığı takdirde sahipligi yitirilir.

Karakterler :

Ana Karakterler


Yagami Light
Light Yagami (Kira) (Japonca: 夜神 月 - Yagami Raito)
Ölüm Defteri’nin sahibi. Son derece zeki ve çalışkan olan Light başarılı fakat hayatından sıkılmış 17 yaşında bir lise öğrencisi. Ryuk tarafından insanların dünyasına düşürülen Ölüm Defteri’ni bulunca tüm suçluları ölümle cezalandırmak için kullanmayı seçti ve kendisine halk tarafından "Kira" lakabı verildi. Light’ın en çok istediği şey suçlardan arınmış tanrının ise kendisinin olduğu bir dünya yaratmak. Kendini adalet olarak görmektedir.


L
L (Japonca: エル - Eru)

L dünyanın en iyi üç dedektifi arasındadır ve bu diğer iki dedektif de farklı kimliklerle yine kendisidir, kendini Kira’yı bulmaya adamıştır bu yüzden Light'nın en başta cezalandırmak istediği isimdir. Başlangıçta Light L'i küçümsemiş fakat küçümsediği anda hiç beklemediği bir şekilde L'in tuzağına yakalanmıştır, daha sonraları L'i ciddiye almaya başlayan Light artık çok geç kalmıştır çünkü L daha önce yaptığı hatalardan yola çıkarak Light'ı çok hızlı bir şekilde köşeye sıkıştırmayı başarmıştır. L'in çok garip alışkanlıkları vardır. Rakiplerine tahmin edemeyecekleri kadar yakın olan ama asla açık vermeyen farklı bir strateji uygular.


Misa Amane
Misa Amane (Japonca: 弥 海砂 - Amane Misa)
Kira'ya hayrandır; çünkü Kira Amane'nin ailesini öldüren katili öldürmüştür. Şinigami gözlerini iki kere almıştır. Gözleri almanın bedeli kişinin kalan yaşam süresinin yarısıdır.


Mello
Mello (Japonca: メロ - Mero)
Yetim olan Mello, Watari’nin L'in yerine geçebilecek gençleri yetiştirmek amacıyla kurduğu Wammy'nin Evi'nde büyümüştür. L'in iki varisinden biridir fakat L öldükten sonra bu görevi Near'a bırakarak gitmiştir. L’in tatlıya olan düşkünlüğü Mello’da da vardır. Sık sık çikolata yerken görünür. Mello sıklıkla duygularının onu mutlu etmesine izin verir. Mello ilk ortaya çıktığı zaman Light onu bulup öldürmeye çalışır, Mello kaçmaya çalışır fakat o sıradaki bir patlamada yüzünün sol tarafı yandığı için yüzünün sol tarafında bir yanık izi oluşur. (Gerçek adı: Mihael Keehl)


Near
Near (Japonca: ニア - Nia)
Near L'in Wammy'nin Evi'nde büyüyen varisi, SPK adlı grubun lideri. Kendini araştırmalar boyunca N olarak adlandırır. L nasıl şeker küpleri ve çatallarla oynuyorsa Near’da kendi saçı ve oyuncaklarıyla oynamaktadır. Near da L gibi alışılmışın dışında bir şekilde oturmaktadır, fakat küçük farklarla. L'inkine yakın bir taktik izlemekte ve duygularının onu etkilemesine izin vermemektedir. Near, Mello’ya güçlerini birleştirip Kira’yı beraber yakalama teklifi sundu ise de Mello onu geri çevirdi. (Gerçek adı: Nate River),

Teru Mikami
Teru Mikami (Japonca: 魅上 照 - Mikami Teru)
Mikami, dördüncü Kira'dır ve Light tarafından seçilmiştir. Mikami Kira’nın şiddetli bir destekçisidir ve bir çok düşüncesi, ideali ve öncelikleri Kira ile aynıdır. Light için canını bile vermekten çekinmez.İster istemez Light'nun yakalanmasına sebep olmuştur.

Ölüm Tanrısı (Şinigami)


Ryuk
Ryuk (Japonca: リューク - Ryuku)
Light'ın aldığı Ölüm Defteri’ni insan dünyasına düşüren orijinal şinigamidir. Monotonluktan sıkılmış olan ve şinigami dünyasında şinigamilerin kralını kandırıp ikinci bir Ölüm Defteri'ne sahip olan Ryuk, Death Note’un hikâyesini başlatır. Ryuk, Light’tın dostu değildir ve ilk buluşmalarında, bir gün kendi defterine Light'ın ismini yazabileceğini söyler. Ryuk genelde Light’a yardım etmeyi reddeder ve Light’ın amacına ulaşmak için çabalamasını izlemekten zevk alır. Kendi zevkleri ve ilgilerine göre hareket eder ve çoğunlukla Ölüm Defteri hakkındaki anahtar ayrıntıları Light’ta söylemek konusunda başarısız olur. Bununla beraber, Ryuk eğlence veya elma elde etmek gibi çıkarlar karşılığında Light’ta hizmet eder. Anime'nin en kendine özgü ve en eğlenceli karakteridir.

Rem
Rem (Japonca: レム - Remu)
Misa’ya Ölüm Defteri’ni ve şinigami gözlerini veren dişi şinigamidir. Ryuk’a benzer olarak Rem, iki Ölüm Defteri taşır; bununla beraber, Misa Amane’ye defteri kasten verir. Rem, diğer Ölüm Defteri’ni, Misa’nın hayatını korurken ölen Jealous’tan almıştır ve defteri alma hakkının da Misa’ya ait olduğunu düşünür. Tuhaf olarak Rem, Jealous’ın Misa’ya olan sevgisini de miras almıştır ve Misa’yı hayatı pahasına savunmaya hazırdır. Bunu Light'a güvensizliğini açık bir şekilde belirtirken söyler ve eğer Misa zamanından önce ölürse, Light'ı öldüreceğini açıklar. Rem serinin en duygusal karakterlerinden biridir. 
( Eğer her hangi bir istek olursa arkadaşlar İndirebilceğiniz linkleri koyabilirim )

                                                         Fragman :
                                           

Death Note Animesini  İndirme Linkleri :

Tür : Dedektiflik, Gerilim, Doğaüstü Güçler
Bölüm : 37
Yıl : 2006-2007
Dil : Japonca
Altyazı : Gömülü Türkçe
Upload: by_art
Şifre : by_art
Bölüm #01
http://rapidshare.com/files/130819667/De..._Ep.01.rar
Bölüm #02
http://rapidshare.com/files/121827216/De..._Ep.02.rar
Bölüm #03
http://rapidshare.com/files/121913677/De..._Ep.03.rar
Bölüm #04
http://rapidshare.com/files/122015189/De..._Ep.04.rar
Bölüm #05
http://rapidshare.com/files/122060827/De..._Ep.05.rar
Bölüm #06
http://rapidshare.com/files/122071137/De..._Ep.06.rar
Bölüm #07
http://rapidshare.com/files/122120941/De..._Ep.07.rar
Bölüm #08
http://rapidshare.com/files/122178778/De..._Ep.08.rar
Bölüm #09
http://rapidshare.com/files/122298592/De..._Ep.09.rar
Bölüm #10
http://rapidshare.com/files/122334493/De..._Ep.10.rar
Bölüm #11
http://rapidshare.com/files/122348132/De..._Ep.11.rar
Bölüm #12
http://rapidshare.com/files/122417041/De..._Ep.12.rar
Bölüm #13
http://rapidshare.com/files/122874183/De..._Ep.13.rar
Bölüm #14
http://rapidshare.com/files/122874191/De..._Ep.14.rar
Bölüm #15
http://rapidshare.com/files/122963497/De..._Ep.15.rar
Bölüm #16
http://rapidshare.com/files/122963498/De..._Ep.16.rar
Bölüm #17
http://rapidshare.com/files/122963502/De..._Ep.17.rar
Bölüm #18
http://rapidshare.com/files/122963504/De..._Ep.18.rar
Bölüm #19
http://rapidshare.com/files/123043791/De..._Ep.19.rar
Bölüm #20
http://rapidshare.com/files/123043788/De..._Ep.20.rar
Bölüm #21
http://rapidshare.com/files/123077098/De..._Ep.21.rar
Bölüm #22
http://rapidshare.com/files/123163572/De..._Ep.22.rar
Bölüm #23
http://rapidshare.com/files/123180054/De..._Ep.23.rar
Bölüm #24
http://rapidshare.com/files/123267483/De..._Ep.24.rar
Bölüm #25
http://rapidshare.com/files/123267485/De..._Ep.25.rar
Bölüm #26
http://rapidshare.com/files/123295957/De..._Ep.26.rar
Bölüm #27
http://rapidshare.com/files/123295963/De..._Ep.27.rar
Bölüm #28
http://rapidshare.com/files/123337352/De..._Ep.28.rar
Bölüm #29
http://rapidshare.com/files/123359120/De..._Ep.29.rar
Bölüm #30
http://rapidshare.com/files/123449807/De..._Ep.30.rar
Bölüm #31
http://rapidshare.com/files/130246736/De..._Ep.31.rar
Bölüm #32
http://rapidshare.com/files/130246747/De..._Ep.32.rar
Bölüm #33
http://rapidshare.com/files/130246756/De..._Ep.33.rar
Bölüm #34
http://rapidshare.com/files/130499404/De..._Ep.34.rar
Bölüm #35
http://rapidshare.com/files/130499339/De..._Ep.35.rar
Bölüm #36
http://rapidshare.com/files/130499355/De..._Ep.36.rar
Bölüm #37
http://rapidshare.com/files/130552929/De..._Ep.37.rar

                                                                     ( Alıntıdır  )

1 yorum:

  1. Ben en çok ana karekterlerin arasından L'yi çok çok seviyorum . Zaten en çok animede ağladığım bölüm L'nin ölüm sahnesiydi :( :( .

    YanıtlaSil